CORE Training

Képzési lehetőség ifjúsági vezetők, lelkészek számára Isten Igéjének tanítására

Az ACORNCAMPS 2020 szeptemberétől még jobban az ifjúsági képzésekre összpontosít. A CORE Training programunkkal célunk olyan aktív tanítókat képezni, akik - telve Isten és emberek iránti szeretettel - a saját szintjükről tovább akarnak fejlődni, keresve, hogyan tudnák a fiatalokkal való munkában a Bibliát még inkább Bibliahűen és egyúttal fiatalok számára érthető módon tanítani. Szívünkön hordozunk Titeket, akiket már így ismerünk, vagy talán most fogunk megismerni - szeretettel hívunk benneteket.

Andy Oatridge és munkatársai alkotják a CORE Training oktatói gárdáját. Andy több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az ifjúsági munkában, valamint a Langham igehirdető műhely egyik vezetőjeként évről évre képez lelkészeket. A kurzus leginkább a Langham-féle Expository Preaching (értelmező igehirdetés) mozgalomhoz áll közel, annak az ifjúságra specializált változata, sok-sok gyakorlattal és ifiben is hasznosítható segítséggel.

Kérünk, fogadd szeretettel az alábbi kis ismertetőt erről a nagyszerű, vadi új, páratlan képzési lehetőségről.

az ACORNCAMPS csapata

Jelentkezési határidő: 2020.05.10. vasárnap 23:59

1. Mire képez a CORE Training?

Az egy éves képzés során szeretnénk 12 ifjúsági vezetőnek, lelkésznek, tanítónak eszközöket adni a kezébe, amire szükségük lehet a fiatalok felé végzett hűséges, releváns és érthető Biblia tanításhoz. A képzés résztvevőit ebben segítik az előadások, feladatok, tanítások megtartása és a kapott visszajelzések feldolgozása, 1-1 mentor idő a hosszú hétvégén, valamint a gyakorlat részeként egy nyári ifjúsági tábor.
A képzés résztvevője lehet bármely lelkész vagy ifivezető, akinek már van némi tapasztalata a Biblia tanításában. Olyan vezetőket szólítunk meg képzésünkkel, akik szenvedélyesen szeretik Istent, szeretik a fiatalokat, szeretik a Bibliát, és képezni akarják magukat, hogy képezhessenek másokat. A tanfolyam egy komplex képzés, célja a jellemet még jobban Krisztushoz igazítani, a Biblián alapuló meggyőződést mélyíteni, és még nagyobb hozzáértésre szert tenni a Biblia helyes forgatásához.

2. Neked szól?!

Ki az “ideális jelölt"? A képzésre pályázat útján jelentkezhet (lásd lejjebb) bármely evangéliumi gyülekezet ifjúsággal foglalkozó tanítója, aki 18+ éves, jellemzően (de nem kizárólag) ifilelkész és/vagy ifivezető/-tanító, legalább már 1 éve valamilyen rendszerességgel tanít konkrét ifit, így már van több-kevesebb tapasztalata. Az oktatás magyar nyelven zajlik. Ha további kérdésed van arról, hogy neked szól-e ez a képzés, olvass tovább, vagy kérdezz bátran elérhetőségeinken.

A CORE Training egy kiscsoportos képzés, mindenkivel személyesen is foglalkozunk, így maximum 12 hely áll rendelkezésre. A jelentkezésnél, kérünk, ezt vedd figyelembe.

A képzés milyen elfoglaltságot jelent számodra egy évre? Röviden: jellemzően havi 2 kedd este személyesen vagy távoli vidéki résztvevőknek Skypeon (összesen 13 alkalom) 18:30-20:30 óráig, havi 1 szombat délelőtt (összesen 4 alkalom) 8:30-13:30 óráig, 2 szombat 24 órás maratoni oktatás, 1 szombat záró alkalom. Ifiórai tanítás megtartása 10 alkalommal saját szervezésedben. Részvétel egy szabadon választott saját vagy ACORNCAMPS szervezésű táborban. Mindezt lásd részletesen lentebb.
A havi 1 szombati alkalmakon jellegükből adódóan inkább módszert és gondolkodásmódot vehetsz át, a havi 2 keddi alkalmon pedig konkrét textusokat elemzünk az Értelmező Igehirdetés eszközeivel; a tanultakat ifiórákon kell gyakorlatba önteni, amelyekről visszajelzést kapsz a fejlődéshez.

A pályázó részére előírt követelmények:

 • tapasztalat fiatalok tanításában (gyülekezeti, iskolai, egyéb)
 • elköteleződés a képzés teljes programján való részvételre
 • az ifivezető beleegyezését kérni+kapni a 10 tanítás megtartásához az egy év során
 • hajlandóság fogadni a visszajelzéseket a saját tanításokról, valamint építő kritikával segíteni a többieket

3. Miből áll az egy éves kurzus? Mi a tematika?

Szombati modulok

A képzés szombati napjai modulokból épülnek fel, amelyek különböző szempontok szerint készítenek a gyakorlatra. Alkalmanként a modulokból egy-egy témakör kerül feldolgozásra:
Milyen eszközöket használhatok a tanításhoz? A szerző szándéka | Szövegkörnyezet | Műfaj és érzelmek | Idézetek | A Biblia idővonala | Az egész Biblia mint egy történet
Hogyan lehet tanítani az egyes műfajok szerint? Egy egész könyvet | Egy levelet | Ószövetségi történetet | Zsoltárokat | Témaszerűen
Milyen kommunikációs megfontolások segítenek? "Egy igei szolgálat - egy üzenet" modell, avagy elkészíteni úgy egy szolgálatot, hogy valóban megragadja a hallgatókat | A Biblia használata - A kíváncsiság felkeltésétől a lényeg felfedezéséig ("leesik a tantusz" vagy "aha élmény") | Egy üzenetcsomag készítése - F.O.A.M. | Ütős kezdés, ütős zárás - hogyan "szálljon fel" és "landoljon" a prédikáció? | Hogyan adjam át? - saját jegyzeteim helyes használata

Igei szolgálat műhely: igehirdetés gyakorlat konkrét textusok alapján, építő kritikával

Keddi Bibliatanulmányok

A képzés keddi napjain konkrét textusok alapján munka közben sajátítjuk el, hogyan tudjuk úgy tanulmányozni az igét és abból úgy felkészülni az igei szolgálatra, hogy a fő üzenetünk forrása valóban a konkrét textusból származzon. Skeleton modell megismerése és gyakorlati használata.

Terepgyakorlat

A képzés szerves részét alkotja mindenki számára a "nyílt terepen", vagyis az otthoni környezetben végzett 10 igei tanítás, valamint a nyári tábor során végzett tanítói szolgálat. Az oktatók személyre szóló visszajelzést nyújtanak, segítve az előrehaladást.

Az Ige MEGÉRTÉSE

Hogyan álljunk hozzá egy igeszakasz tanításához? Egyetlen igevers vagy egy egész fejezet legyen az alapigénk? Milyen lépései vannak a tanításra való felkészülésnek? Hogyan birkózzunk meg a Biblia nehéz szakaszaival? Ennek a modulnak a témakörei segítenek abban, hogy megtaláljuk az igeszakasz "szívét" (központi üzenetét). Segít megérteni, hogy miért és mennyire fontos ismerni a szerzők szándékát és az eredeti hallgatóságot, hogy helyesen lássuk Isten gondoskodó kezét az egész Bibliában.

Bibliai szakaszok TANÍTÁSA

Másmilyennek kéne lennie a tanításunknak attól függően, hogy Pál egyik levele vagy a Zsoltárok egy könyve az alapigénk? Ha igen, akkor miben és hogyan? A modul témakörei mélyebb betekintést fognak nyújtani ahhoz, hogy hogyan tanítsuk az Újszövetség leveleit, az evangéliumokat, az Ószövetség történeteit és a Zsoltárokat.

Hatékony KOMMUNIKÁCIÓ

Ha megértünk egy igeszakaszt, hogyan tudjuk annak üzenetét magával ragadóan átadni? Hogyan tudjuk az igeszakasz "szívét" úgy átadni, hogy az az ifis hallgatóink szívéig hatoljon? A modulban sorra kerülő témakörök segítenek abban, hogy tanításunk ne akadály, hanem hatékony eszköz legyen a Szentlélek kezében, hogy életre keljen a Biblia szövege, azt emlékezetessé és relevánssá tegyük a fiataljaink számára.

4. Mibe kerül?

Mennyi az annyi? Hogy kell jelentkezni?

Pályázat formájában az alábbi adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, max. 12 főt tudunk fogadni. A pályázati határidő lejárta után értesítést küldünk a pályázat sikerességéről. Amennyiben nem sikeres, további képzést ajánlunk fel.
 • Az egy éves képzés kedvezményes díja 55.000,-Ft. A képzés ennél többe kerül, a CORE Training programot az ACORNCAMPS támogatja. A kedvezményes díj magában foglalja a regisztráció, oktatók, oktatási anyagok, frissítők, a 24 órás program esetén az étkezés és szállás, a Graduation Day alkalmon az étkezés költségeit. Nem tartalmazza az utazások költségeit. Támogatásért érdeklődhetsz a helyi gyülekezetednél. További fizetési kedvezmény, részletfizetés igénylésével kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot.
 • Fizetés módja: a képzés első alkalmán, készpénzben. Igazolást adunk a befizetett díjról.
 • A képzés tervezett helyszíne mindössze 3 percre a Déli pályaudvartól: Budapesti Kortárs Keresztény Intézet oktató terme. Címe: 1123 Budapest, Kék Golyó utca 17., GPS: 47°29'55.7"N 19°01'16.6"E.
 • Képzés célcsoportja: ifjúsági tanításban tapasztalt vezetők, lelkészek.
  Amennyiben a pályázó nem lelkész, a helyi gyülekezet részéről illetékes személy (jellemzően lelkész) részére a pályázat benyújtása előtt tájékoztatást kell adni a pályázónak a pályázat részleteiről, valamint megerősítő támogatást kell kérni a részvételről. A kapcsolatot mi is felvesszük a lelkésszel.

Mennyi időbe kerül?

A képzés fő bázisát a szombat délelőtti és kedd esti alkalmak alkotják. Ezen felül további időbe kerül a kisebb házifeladatok elvégzése, egyéni ifiórai tanításokra való készülés és az alkalmak megtartása, szakirodalom olvasása. Ha egyébként is tanítasz, a közös készülések nagyon jól hasznosíthatók a felkészülésben!

A képzési napokat így tervezzük:

Keddek: 18:30-20:30 - általában minden hónap 1. és 3. keddje, összesen 13 alkalom

 • 2020. szept.22., okt.6. és 20., nov.3. és 17., dec.1.
 • 2021. febr.2. és 16., márc.2. és 16. és 30., ápr.13. és 20.

Szombatok: általában havonta 1 szombat, összesen 7 alkalom, ahol nincs külön jelölve, ott 8:30-13:30-ig tart

 • 2020. szept.18-19.*, okt.17., nov.14.
 • 2021. jan.29-30.*, febr.27., márc.27., ápr.24.**

*24 órás képzés: péntek 18:00 - szombat 18:00-ig
**Graduation Day 10:00-18:00

Mit jelent a nyári ifjúsági tábor?

A nyári tábor során tanítói szolgálatot kell végezni mentori támogatással. Az időpontok rögzítése a képzés elején történik, sok lehetőséget felkínálunk, rugalmasak vagyunk, a lényeg a személyes fejlődés. Lehet szó a szokásos saját gyülekezeti táborról, vagy ha nincs ilyen, akkor egy ACORNCAMPS táborról.

Jelentkezési határidő: 2020.05.10. vasárnap 23:59

JELENTKEZÉS

Az ACORNCAMPS egy angliai alapítvány (regisztrációs szám: 1127958), mely Magyarországon és a környező országok magyarlakta vidékein végzi szolgálatát. Célja a különböző gyülekezetek ifjúsági szolgálatainak támogatása, elsősorban táborok szervezésében (angol és magyar önkéntesek segítségével) és az ifjúsági vezetőik képzésével. További információ

KEZDŐLAP | RÓLUNK | TÁBOROK | KÉPZÉS | ANYAGOK | TÁMOGATÁS | NYÁRI TÁBOR 2019

Székhely:  »Cím: 77 Camrose Way, Basingstoke, RG21 3AW  »Telefon: (+36) 20 339 7108  »Kapcsolat

© Copyright 2018 ACORNCAMPS | Privacy Notice

 .