Táborainkról

Az ACORNCAMPS gyülekezetekkel együttműködve szervez táborokat elsősorban nyáron, illetve ifjúsági napokat/hétvégéket az év során. Az elmúlt évtizedben ez a szolgálat folyamatosan fejlődött. Több mint 100 tábort szerveztünk már Magyarország és a Felvidék különböző gyülekezeteivel (református, evangélikus, baptista). Jelenleg évente kb. 10 táborunk van. Minden tábor egyedi, azonban 4 fő területen megegyeznek:

Együttműködés

A táboros szolgálat nélkülözhetetlen eleme, hogy nagy számban jönnek hívő önkéntesek Angliából és segítők a magyar gyülekezetekből. Az ő elhívásuk, hogy együttműködve hozzanak létre egy olyan tábort, ahol elsősorban Isten igéjét hirdetik a Bibliából, másodsorban a fiatalok gyakorolhatják az angol nyelvet anyanyelvi segítőkkel és mindezt egy vidám és élménydús táboron keresztül.

Evangelizáció

Az evangelizáció minden tábor központi eleme. A táborok angol nyelven zajlanak, és ez nagyszerű lehetőséget nyújt  a gyülekezeteknek, hogy olyan fiatalokat is elérjenek, akik nem járnak templomba. Azok számára, akik az angol nyelvben kevésbé jártasak, magyar segítők révén tolmácsolást biztosítunk.

Misszió

Minden tábor nagyszerű alkalmat nyújt a kultúrák-közti kapcsolatra, magyar és angol fiatalok között. A tábort vezető fiatalok rengeteget tanulnak azáltal, hogy másik országból való testvérekkel szolgálnak együtt.

Képzés

Az ACORNCAMPS elkötelezett abban, hogy ifjúsági vezetőket képezzen, nemcsak évközi tréningeken, hanem a táborok ideje alatt is. Célunk, hogy olyan vezetőket képezzünk, akik a Bibliát Isten Igéje iránti hűséggel és releváns módon tanítják.
A nyári táborok lehetnek:
  • bentlakásos vagy napközis táborok
  • időtartam szerint: hétfő-péntek/szombat vagy kedd-vasárnap
  • DTC (Discipleship Training Camp), “tanítvány képző” tábor, 18 éven felülieknek
Korosztály: általában középiskolás korú fiatalokkal foglalkozunk (14 év felett), azonban a pontos korhatár gyülekezetenként változó.

Gyermek táborok: Az ACORNCAMPS nem szervez gyermek táborokat (5-12 év), azonban jó kapcsolatban állunk a Szentírás Szövetséggel, akik angol nyelvi gyermek táborokat is szerveznek. További információ: Szentírás Szövetség
 .